• 29/04/2024 21:15

La Vanguardia: L’AI & Big Data Congress reivindica la intel·ligència artificial com a eina per impulsar la competitivitat empresarial

Tiempo estimado de lectura: 1 minutos, 12 segundos

27/09/2023
Barcelona ha acollit aquest dimecres la novena edició de l’AI & Big Data Congress, una cita que aborda aquests dos àmbits, aplicats al sector empresarial. Organitzat pel CIDAI i Eurecat – en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya Catalonia – l’edició d’enguany s’ha celebrat de forma totalment presencial, abordant les darreres novetats i tendències i els seus impactes en els negocis. En aquest sentit, els diferents experts han coincidit en destacar el potencial de la intel·ligència artificial com a eina per impulsar la competitivitat. En la primera jornada del congrés, que s’allargarà fins demà, també s’han tractat altres temes com el futur de l’organització del treball o la viabilitat dels espais de dades.

 

En declaracions a l’ACN, el director del CIDAI i l’àrea de tecnologies digitals de l’Eurocat, Joan Mas-Albaigès, ha afirmat que l’objectiu de l’esdeveniment passa per “mostrar com estan evolucionant dos món íntimament relacionats”. Per fer-ho, es porta diferents ponents que puguin explicar “casos d’ús i exemples” de com poder ser útils diverses aplicacions específiques, sobretot per a les petites i mitjanes empreses.

 

Enguany, però, destaca que el tema “estrella” ha estat la intel·ligència artificial generativa, que pot ser “multisectorial”, i que ja s’està aplicant en diversos sectors. “No està destinada a uns sector particular”, ha assegurat, “la regulació està en marxa, i pel que fa a l’aplicació s’haurà de ser una mica curós i veure com s’ha de fer”. En tot cas, ha apuntat que el missatge que s’està donant és que en cap cas ha de ser substitutòria de les persones, sinó més aviat una eina de “suport” que pot ser “útil” en diversos casos.

En el que ja és la novena edició de l’esdeveniment, Mas-Albaigès ha celebrat les “bones xifres” assolides, amb una assistència d’unes 800 persones en la primera jornada i al voltant de 1.500 inscrits. “La veritat és que estem molt contents”, ha subratllat.

The post La Vanguardia: L’AI & Big Data Congress reivindica la intel·ligència artificial com a eina per impulsar la competitivitat empresarial appeared first on AI & Big Data Congress.


Artículo de bdcpreadm publicado en https://aicongress.barcelona/es/aibdc23-lavanguardia/